HTML5 Tasarımın faydaları


           HTML5 ile alakalı daha öncelerde bir yazı daha yazmıştım. Orada belirtmek istediğim başlıkları listeledim, fakat bir özel başlığı yazı olarak ayırmak istiyorum. Alternatif sistemlerin seçilebilmesi için bazı kolaylıkları sunması gerekir. 

Örneğin daha hızlı, yapımı kolay ve erişilebilir dökümanlara sahip bir teknoloji, eski sistemleri geride bırakmaya yeter niteliklere sahiptir. 

Bazı istisnalar dışında. Yıllar boyu süre gelen Flash liderliğinin önüne geçebilmek için çok adımlar atıldı, çünkü sistem hem güvenlik yönünden eksiler taşıyor hem de fazlasıyla yavaş işliyordu. 

Destek verecek olan firmalar ise, gözünü karartıp bu türden uygulamalara hayır diyemediler. Fakat son senelerden itibaren büyük firmalar HTML5 ve jQuery liderliğinde projeler üretmeye başladılar ve Flash‘ın karşısında durabileceğine inandıkları bu projelere destek verdiler.

Buraya kadar her şey normal, ama karşımızda tamamen yerini devralmış bir sistem var diyemeyiz. Çünkü alternatif olarak dökümanların hepsi Flash’ın çevrildiği kadar çevrili değil ve insanlara ulaşmamış derecede. 

Bu kadar emin konuşulmasının sebebi ise, Adobe’un da gerçektekten Flash yerine HTML5 projeler geliştirip insanlara sunması yavaş yavaş köklü değişimlere gidildiğinin sinyallerini vermekte.

1) Kısacası satırlarca kod yazmak yerine basit kütüphanelerden işlemlerinizi hızla yapabilirsiniz.

2) Alternatif kaynakları değerlendirebilir, açık şekilde ön izlemeler yapabilirsiniz.
    
3) Kendi sunucunuzda, ek programlar yüklemeden tarayıcı desteği ile sitenizi oluşturabilirsiniz.
    
4) Güncelleme paketlerine takılmadan sitenizde istediğiniz şekilde tasarımlar ve projeler uygulayabilir, hayata geçirebilirsiniz.

Bu denli popüler kullanım artık yeni çağın temel teknolojisini oluşturabilir.