Facebook’un gelir modeli değişiyor mu?

               İnternet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun vakit geçirdiği Facebook, var olan reklam politikasının yanına çok garip ve anlaması zor şekilde kazanç yolları eklemeye çalışıyor. 

İnternette asparagas haber olarak döndüğü söylenilen Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’e mesaj atmanın 100 dolar olacağı söylentisinden tutunda, saklayacağınız mesajlar başına ödenecek miktarlara kadar bir çok dedikodu dolanmakta. 

Kimisi bilgisayar teknolojileri kullanılarak çizilmiş ve insanların konuşması için yapılmış şeyler olsa da, şu zamana kadar dünya devi olan bir sosyal mecranın, gönderilerini daha çok insana göstermek için aldığı birkaç dolar ücret, çok itici görünüyor benim gözümde. 

Yani milyonları bünyesinde barındıran bir sistemin, alışılmışın dışında ve kendisini küçük gösterecek şekilde farklı yollara başvurmasının nedeni ne bilmiyorum. (Son zamanlarda reklam planlayıcılarının zor durumda olduğu söylenebilir.)

Mark’ın evlenmesinden sonra çıkan bu tür haberlere ise alışılmışın dışında yorumlar gelmeye devam etti. Paraya ihtiyacı olacak elbette denileceği az çok belli olsa da, geliri yükseltmek için yakında oradan buradan pop-upların da gelebileceğini düşünmüyor değilim.

Son zamanlarda blogumu fazlasıyla ihmal ettim, var olan projelerden dolayı aklıma gelen konuları kısa kısa da olsa, boş zamanlarımda sizlerle paylaşmaya çalışacağım,