Microsoft Developer Network (MSDN)

         Microsoft ürünlerinin geliştirildiği yazılım platformlarına kütüphane ve element desteği oluşturan bir ağ olan MSDN ailesi, İngilizce Microsoft Developer Network kelime öbeğinin baş harflerinin kısaltılmış halidir. Türkçe karşılığı ise, Microsoft Geliştirici Ağı şeklinde çevrilebilir.

Günümüz Visual Studio araçlarının eski versiyonları olan Visual Basic, Silverlight ve WebMatrix oluşturucuların ortak dev kütüphanesi şeklinde değerlendirilebilir. Satış ve geliştirme üzerine bir bilgi bankası görevi gören sistem Microsoft tarafından her an güncel tutulmaktadır. 

Yeni teknolojiler ile gelişen yazılım sektöründe, geliştiricilere kolaylıklar için birçok makale ve dosya paylaşımı yapmaktadır. Temelinde şirketin yazılım kaynağını oluşturmak yatsa da gün geçtikçe dünya çapında bilgilerin ulaşılabilir olduğundan, dev bir kütüphane tabirini kullanmak yanlış olmaz. 

Masaüstü, bulut, web ve cep telefonu uygulamaları için ayrı kanalları bulunan bu ağ, Türkçe içerikleriyle birlikte alanında uzman kişiler ve Microsoft yetkilileri tarafından bilgiler sunmaktadır. Visual Studio ile birlikte eski dönem Visual serisi (Basic ve alt kategorileri dahilinde) dışında C ailesine de destek sağlamaya başlamıştır. 

Portal görünümünde olan web sitesinin yanında herkesin ulaşabileceği şekilde blog ve forumda mevcuttur. Geliştiriciler için sürekli güncel olarak halka açık olan sistemi ziyaret etmek için aşağıdaki resmi bağlantıyı takip edebilirsiniz.

http://msdn.microsoft.com/tr-TR/ (Türkçe içeriklerin bulunduğu sayfanın bağlantısıdır.)

Aynı zamanda yazılıma yeni başlayan kişiler içinde (sadece İngilizce versiyonu mevcuttur, Türkçe bölümü yabancı içerikli sayfaya yönlenir) eğitim adımları bulunmaktadır.