Youtube: Para Kazanma Yolları

                           Video paylaşım sitesi Youtube video publisher (yayıncı)’lara gelirlerini paylaştırıyor. Youtube’dan para kazanmak mümkündür. Ancak Youtube para kazanma yolunda dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. En önemlisi telif hakkı olan videoları hesabınıza kesinlikle yüklememelisiniz. 

Hesabınız ihtar alabilir. Bunun yanında bazı video telif sahipleri sizi şikayet edebilir veya videonuzda reklamlar görülebilir. İlk ihtarda  Youtube özelliklerini kullanamazsınız. İkinci ihtarda da hesabınız kapanır.

Youtube para kazanmak için belli bir abonesi ve izleyici kitlesi olan video kanalınız olmalıdır. Daha sonra Adsense’den veya Youtube partner kanaldan para kazanmanız mümkündür. 

Uluslar arası Youtube Partner firması socialblade yaptığı araştırmada youtube abone sayısı ile youtube video izlenme oranları ve gelirleri arasında doğru bir orantı olduğunu gösteriyor. Bu yüzden abone sayınızın miktarı kanalınızın geleceği açısından önemlidir.

Youtube’da abone çekmek 2 tür yol vardır. Birisi izlenme sayısı ile abone artırma diğeri ise profesyonel bir görünüm ile abone artırma şeklinde ikiye ayrılır. Bizim hazırladığımız 6 yol da bu iki yöntemi destekleyen yollardır. İşte Youtube kanalınıza abone çekmek için gerekli yollar:
youtube-ucretli-kanal-devri Youtube para kazanma
6) Kanal Ayarları

                      Kanal ayarlarını ele aldığımızda kanal logosu, arka plan resmi, kanal hakkında yazısı, video öne çıkarılmış içerikleri, kanal anahtar kelimeleri ve kanal fragmanı ayarlarıdır. Youtube video aramalarında video logonuz ve video öne çıkarılan içerik görünür. 

Kanal logosu kanalınıza gelen ziyaretçi de iyi biz izlenim oluşturursa kanalınızı profesyonel bir kanal olarak algılar ve kanalınıza abone olur.

Kanalınıza tanıtıcı bir fragman hazırlamanız abone sayınızı artırır. Çünkü videolarınızı beğenen bir ziyaretçi neden bu kanala abone olması gerektiği bilerek abone olmak isteyecektir. 

Örneğin: Java dersleri anlatan bir kanalınız var. Ziyareti Java da bir şey öğrenmek için sizin hazırladığınız videolardan birini izledi ve kanalınız ana sayfasına geldiğinde sıfırdan Java dersleri gibi özenle hazırlanmış tanıtıcı bir fragman onu kanala abone olmaya ikna edecektir.

Kanal ismi kanal anahtar kelimeleri ve kanal hakkında yazısı birbirine paralel olursa güzel olur. Kanal için belirlediğiniz örnekte olan “java” gibi anahtar kelimeyi ve türevlerini kanal anahtar kelimeleri bölümüne hakkında yazısına, video bilgilerine ve etiketlere ve kanal ismine yerleştirmeniz gerekir. Bu şekilde videolarınız daha çok izlenir. 

Daha çok izlenme videolarınızın daha çok görülmesi demek kanal anasayfanıza daha fazla ziyaretçi ve abone sayınızda ciddi bir artış demektir.
 yy Youtube para kazanma
5) Özgün Video Yükleme

                       Youtube para kazanma denince kanal abone sayısı önde gelir. Youtube’da abone kasmak için en önemlisi özgün ve kaliteli videolar yüklemektir. Özgün videolar ile Youtube izleyicisine daha önce görmediği bir deneyim kazandırmış oluyorsunuz. 

Youtube da komik, hareketli, ilginç, bilgi verici, eğlendirici, sanatsal, gündemle alakalı ve eğitici videolar kitleler tarafından değer görür. 

Youtube da fenomen bir kanal sahibi olmak istiyorsak özgün ve kaliteli olmalıyız. Youtube’da iyi bir kanal sahibi olmak için sadece kaliteli video yüklemek yetmiyor bunun yanında seo, abone ve görsellik çalışmaları da yapmalıyız.

4) Abone olmaya teşvik edici yazılar

abone Youtube para kazanma                      Video bilgisi kısmında, video içinde altyazı veya konuşma balonu şeklinde veyahutta videonun başında veya sonunda insanları abone olmaya teşvik eden uyarıcıları videolarımıza eklemeliyiz. 

İnsanlar videonuzu istediğinde videonuzu beğenebilir ancak abone olması için videonuzu beğenmesi yeterli olmaz. 

Bilinç altında abone olmaya teşvik edici uyarıları gerekli yerlere mutlaka koymalısınız. En geçerli yollardan biri kanal fragmanını videoların en başına eklemek olacaktır. 

Videonuzun sonuna doğru altyazı halinde kanalımıza abone olmak için tıklayınız yazısı ve videonuzun bilgiler kısmına da aynı yazıyı eklemeniz tavsiye olunur.
efekt Youtube para kazanma
3) Video Efektleri

                          Efektler video kalitesi ile alakalı bir bölümdür. Hazırladığınız bir videoda geçiş efektleri, yazı efektleri, ses efektleri ve diğer yaratıcı efektler videonuzun profesyonel olmasını sağlar. İki örnekle bu konuyu açıklayalım.

Ronaldo’nun attığı en güzel goller adı altında videolar hazırlıyorsunuz. 10 numara dediğinizde şık bir yazı stili hareketli yazı ile beraber maç anına geçerken özel bir sayfa geçişi eklemeniz izleyicilerde iyi bir intiba bırakacaktır.

Program anlatımları yaptığınız bir Youtube kanalınız olduğunu varsayalım. Programı anlatırken ok işaretini hareketli bir şekilde anlatmak istediğiniz bölüme getirip anlatımınızı işaretler ile desteklemiş olursunuz.

Yukarıdaki iki örnekte gördüğünüz gibi emek verilmiş insanlara değer sunan özgün kaliteli videoların olduğu kanal sahibi olmamız abone sayımızın çok olmasını sağlayacaktır.
Anahtar-kelime-Youtube para kazanma
2) Anahtar kelime Analizi

                     Youtube ve Google aramalarında insanlar hangi anahtar kelimeleri çok aratmış. İnsanlar hangi konularla ilgileniyor bunu öğrenmeniz mümkündür. Konunuz ile alakalı anahtar kelimeler ve türevleri nelerdir araştırmanız gereken diğer bir konudur. 

Bu araştırmayı yaptıktan sonra videolarımızın başlığında, video bilgisi kısmında ve etiketlerde bu belirlediğiniz anahtar kelimeleri kullanmalısınız. 

Bu şekilde daha fazla izlenme oranlarına sahip olacaksınız. ne kadar çok izlenme o kadar çok abone sahibi olmanızı sağlar. 

Youtube pagerank 9’dur. Ve etkili youtube videoları Google aramalarında ve video aramalarında ilk sayfada çıkabiliyor. 
 trend Youtube para kazanma
1) Trend Konular

                     Gündem ve trend konuları haberleden ve Google trends, ebay trends, yahoo trends gibi sitelerden takip edebilirsiniz. Trend konular ile ilgili hazırladığınız videolar sadece bir videonuzun bile milyon izlenmesini sağlayabilir. Youtube ülke anasayfasında sizin videonuz ve kanal isminiz görülebilir. 

Bu kanalınızın meşhur olmasına ve daha fazla abone çekmesine vesile olur. Gündeme dair videolar kanalınız ile birebir alakalı olmayabilir. Aynı kategori de olması bile yeterlidir.

Spor kanalınız olduğunu varsayalım. O akşam şampiyonlar ligi maçı var. Şampiyonlar ligi maçı videosunu özenle hazırlayıp iyi bir görüntü kalitesinde Youtube’a koyduğunuzda iyi bir izlenme oranına sahip bir videonuz olur. Bu videodan sizin kanalınızdaki diğer videoları izleyen Youtube kullanıcıları videolarınızı beğendiği taktirde bu kanal iyi bir spor kanalı ben buna abone olayım diye düşünür.

Youtube’dan ciddi miktarlar da gelir elde etmek istiyorsak işimize özen göstermeliyiz. Youtube video yükleme, video hazırlama, içerik bulma, fikir edinme gibi faaliyetleri ciddiye alıp üzerinde belli bir mesai harcadıktan sonra pratiğe geçirmeliyiz.

Youtube‘da abone sayımızın fazla olmasının ne gibi faydası olacak? diye soru soranlar olabilir.  

Youtube‘dan düzenli bir gelir elde etmek istiyorsanız. Düzenli bir izleyici kitlesine sahip olmalıyız. Nasıl ki Sosyal ağlarda herkesin arkadaş çevresine göre beğeni sayısı değişiyor. Youtube kanalınızda da abone sayısına göre izlenme sayınız değişecektir. Youtube’da rekabet fazla olduğu için siz hazırladığınız video hemen aramalarda üst sıralarda gözükmeyebilir. Ancak abone sayınız belli bir seviye de ise videonuz istediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda olacaktır. Yani video yükledikçe yeni aboneleriniz gelecektir. Abone sayısının artması gelirlerinizin ve izlenme oranlarının artması demektir.

Videonuza abone olan kullanıcılar siz video yüklediğiniz de Youtube aba sayfasında sizin videonuzu görecektir. 10 bin tane aboneniz varsa 10 bin youtube video kullanıcısının anasayfasında sizin videonuz yer alacaktır. Bu da size kısa zamanda belli bir izlenme sayısı kazandıracaktır.

Sizlere Youtube para kazanma yollarını açıkladık. Sizlerin de Youtube kanalınıza abone çekmek için önerebileceğiniz bir metodunuz varsa yorum kısmında paylaşmanızı isteriz. yorumunuzla bizlere destek olduğunuz için siz değerli okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

Haber Kaynağım :