En İyi WordPress Eklentileri

              WordPress içerik yönetim sistemi web site sahiplerinin sıklıkla kullandığı bir yazılımdır. Çünkü WordPress çok kullanışlı ve yazılımını sürekli geliştiriliyor. 

En önemli özelliği web sitelerinin kullanışlı ve profesyonel olmasını sağlayan eklentilerinin olmasıdır. 

Bu yazımızda sizlere WordPress eklentilerinden bahsedeceğiz. Saydığımız eklentiler indirilme sayıları yüksek alanında kendini kanıtlamış gayet faydalı yazılımlardır. 

İşte mutlaka kullanılması gereken en iyi 10 WordPress eklentileri:
seo-by-yoast
10) Yoast by WordPress

                      En faydalı seo yazılımlarından biridir. Sitenizdeki yazılarınızın meta taglarını, etiketleri ve başlıkları seo uyumlu yapan bir eklentidir. 

All in one seo’ya göre daha gelişmiş olup Seo kontrolü yaparak yazınızdaki seo kurallarını inceler. Site içi seo yaparken Yoast eklentisi çok faydalı olacaktır.
wordpress-eklentileri-jetpack
9) Jetpack

                        Sitenizdeki yazıların istatistiklerini veren güzel bir uygulamadır. Google analytics gibi sitenin tüm istatistiklerini görebiliyorsunuz. 

Jetpack ile yazı görüntülenme sayıları, ziyaretçilerin hangi cihazlardan sitenize geldikleri, hangi kaynaklardan trafik aldığınız, hangi anahtar kelimelerden trafik alıyorsunuz, ziyaretçilerinizin yaşı ve cinsiyeti ve daha birçok istatistiği bu eklenti ile WordPress panelinden direkt olarak görebilirsiniz.
xml-spider-crawling
8) Xml Sitemap

                     WordPress sitenizde mutlaka olması gereken bir eklentidir. Google botları sitenize geldiğinde sitenizin sitemap’ını inceleyerek kendi dizinine kayıt eder. 

WordPress xml sitemap ile kısa yoldan site haritanızı oluşturmuş olursunuz. Site haritası sitenizin sayfalarını kategorilerini bileşenlerini Google’a bildiren bir yazılımdır. 

Google botları sitenizin sayfalarını kategorilerini ve bileşenlerini düzgün bir şekilde kendi dizinine kaydettiğinde siteniz açısından daha iyi bir konumda olacaktır.
wordpress-wptouch-shell-upload-exploit
7) Wp Touch

                    Sitenize gelen ziyaretçilerin bir kısmı tablet veya akıllı telefonlardan geliyor. Siteniz mobil uyumlu olmadığı zaman akıllı cihazlardan gelen trafik sitenizden kaçabilir. 

Bu durum hem ziyaretçinin kaçmasına hem de bounce rate oranının yüksek olmasına sebep olur. 

Bounce rate ise hemen çıkma oranı diyebiliriz. Ziyaretçinin sitede hiçbir eylem gerçekleştirmeden ayrılırsa hemen çıkma oranını artırır. 
buddypress_logo
6) Budypress

                  Sitenizde ziyaretçilerle etkileşim kurmak istiyorsanız  bu eklenti mutlaka kurulmalıdır. WordPress sitenizi daha sosyal hale getirebileceğiniz bir eklentidir. 

Bu eklenti ile beraber ziyaretçilerinin kendi profillerini ve gruplarını oluşturup içerikler üretmesini sağlayan güzel bir eklentidir.
contact form 7
5) Contact form 7

                   Ziyaretçilerle iletişim kurmak için gelişmiş bir form aracıdır. 

Captcha özelliği olan eklenti mail adresine kullanıcılardan mesaj gelmesini sağlıyor. 

Ziyaretçiler için birden fazla form oluşturma imkanınız vardır. 
TinyMCE-Advanced-WordPress-Plugins
4) Tiny MCE Advanced

                         WordPress’i ilk kurduğunuzda sahip olduğunuz yazı stilleri ve biçimleri azdır. Bu eklenti ile daha güzel yazılar yazabilirsiniz. 

Ayrıca Microsoft Word programında yazı yazar gibi diğer özelliklere de sahip olacaksınız. Bu eklentide mutlaka yüklenmelidir.
sociable
3) Sociable

                 Websitenizin sosyal mecralarda etkileşimi iyi olması gerekir. 

Sosyal medya da insanların ilgisine göre yazılar yazmalı ayrıca bu yazıları sosyal medya paylaşmalısınız. 

Sociable eklentisi ile yazılarınızı kolaylıkla sosyal medya sayfalarınızda paylaşabilirsiniz.
aksimet
2) Aksimet

                    Zararlı yorumlardan ve sitenizdeki spamlardan sizi korur. Kesinlikle kullanılması gereken bir eklentidir. Ancak bu eklenti Api key istiyor. Api key almak için eklenti sayfasına gidiyorsunuz. 

Daha sonra personel kısmını işaretleyip ücretsiz bir Api alıyorsunuz. Bu şekilde Aksimet güncelleniyor. 
pay post counter
1) Post Pay Counter

                    Sitenizde editörleriniz varsa bu eklenti mutlaka olmalıdır. Bu eklenti ile sitenizdeki yazarların kazançlarını ayarlayabiliyorsunuz. 

Çok detaylı ve kullanışlı olan bu eklenti sitenizin daha profesyonel bir hal almasını sağlar. Sitenizdeki editörler ise kendi kazançlarını gördüğü için işlerine daha fazla motive olurlar.

En iyi 10 WordPress eklentilerini sizler için araştırdık. Sizlerin bildiği gayet kullanışlı olan faydalı WordPress eklentileri varsa yorumlarda belirtmenizi rica ediyoruz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Haber Kaynağım :