Nasıl Youtube Kanalı Oluşturulur?

                   Youtube video paylaşım sitesidir. 2006 yılında yayın hayatına girdiğinden bu yana insanların ilgisini çeken video upload sitesi milyonlarca hesaba milyarlarca videoya ve milyarlarca saat izlenmeye sahiptir. Bu alanda youtube rakipsizdir.  

Bu yüzden her gün binlerce saat izlenme oranını yakalayan Youtube u Google satın aldı. Artık Youtube girmek için Google hesabımızı kullanıyoruz. Youtube Kanalımızı oluşturmadan önce bu kanal bize neler kazandıracak bunu öğrenebiliriz. 

Kanalı nasıl açarım, Kanal ayarları nasıl olur, Youtube para kazanma aktifleştirme nasıl olur gibi soruların cevaplarını da bilmeliyiz.
 youtube abone
5) Neden Youtube kanalınız olsun?

                  Eğer yapmakta olduğunuz ticari bir faaliyetiniz varsa Youtube ile kendinizi çok iyi tanıtabilirsiniz. Youtube sayesinde geniş kitlelere ulaşabilir ve ticari kazançlarınızı artırabilirsiniz.

Markanız için reklam ve tanıtım sağladığı için bilinirliliğiniz artar. Bu da marka değerinizi artırır.
İlgi duyduğunuz bir konuda videolar hazırlayarak aynı konuya ilgi duyan insanların sizlerin takipçisi olmasını sağlarsınız. Kanalınızın izlenme oranlarını artırarak videolardan gelir elde edebilirsiniz.

İlgi duyduğunuz kategoriler ile alakalı özgün videolar çekerek amatör olarak medya sektörüne girmiş olursunuz. Videolarınız ilgi gördükçe popülerliliğinizi artırabilirsiniz. 

Bunun yanında video hazırlamakta profesyonelleştiğinde reklam, müzik veya film gibi çok gözde videolar çekme fırsatınız olabilir. 

Youtube da iş ortağı olduktan sonra bazı firmalar youtube fenomenlerine kendi reklam filminin çekilmesi teklifini yapıyor. Youtube dan bağımsız olarak firmadan direk hem de yüksek ücretler alma şansınız vardır.
 Google_hesap_olustur
4) Hesap açalım

                gmail.com adresine giriyoruz. Ardından bilgilerimizi girerek bir gmail hesabı alıyoruz. Bu gmail hesabı youtube a üye olmak için kullanacağımız mail adresi oluyor. 

Videonuzla alakalı bilgiler ile takipçileriniz ile ilgili bildirimler bu hesaba gelecektir. Arada sırada düzenli olarak gmail hesabınızı kontrol etmeniz faydalıdır.
 kanal açma
3) Youtube üyelik

                    Gmail hesabınızla sol üstteki kaydol’a tıklayıp kayıt oluyorsunuz. Youtube sizden kanal oluşturmak için gereken bilgileri isteyecektir. 

Kanal isminizi ve kanal türünüzü oluşturduktan sonra kanalınız hazırdır. Kanal isminizi daha sonra değiştirebiliyorsunuz.
y
2) Kanal Ayarları

                        Kanal ayarlarından Kanalın logosu ve arka plan fotoğrafını çok iyi bir şekilde ayarlayın. Çünkü kanalınız bu ik fotoğrafla tanınacaktır. 

Kanalınıza hakkında yazı ve bir site bağlantısı ekleyebilirsiniz. Takipçileriniz için bu kanala neden abone olmalıyım sorusuna cevap bir kanal tanıtım videosu hazırlamak gereklidir. 

Hepsini yaptıktan sonra video yüklemeye başlamak en uygun olanıdır.
para
1) Para kazanma Ayarları

                        Youtube gelirlerini video sahipleri ile paylaşıyor. Adsense üzerinden para aktarımı yapıyor. Youtube ile iş ortağı olmak en rahat para kazanmak yoludur. İş ortağı olmak için kanalınızın en 100 a yakın abonesi ve popüler videosu olması gerekir. 

10 binden fazla hit alan video veya videolar varsa Youtube dan iş ortağıma başvurabilirsiniz. Daha sonra adsense hesabınızı girmeniz gerekecektir. Yoksa yeni Adsense hesabı oluşturacağız. 

Youtube sıkça sorulan sorular ekranından aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Haber Kaynağım :
https://www.biliste.com/