Korsan müziğin en yeni ismi: Aurous

Korsan Müziğin Yeni İsmi: Aurous 
                 Aurous, korsan müziğe farklı bir bakış açısı katmaya hazırlanıyor. Hem yasal hem de korsan kategorisinde yer alan Aurous uygulamasının detayları ve nasıl işlediği haberimizde.

İnternet dünyasında müzik alanında telif hakları yüzünden her zaman sorunların çıktığına yıllardır şahitlik ediyoruz. Korsan müzikleri kullanıcıları ile buluşturan servisler zaman içerisinde telif haklarına yenik düşüyor, ağır cezalar alıyor ve kapatılıyor. 

LimeWire ve Napster servisleri zamanına damgasını vurmuş ama korsan müzik yayını yaptıkları için kapatılmıştı. Günümüzde aylık uygun ücrete dayalı çevrimiçi müzik hizmetlerinin artması ve kaliteli müziklerin sunulması, korsan müziğe büyük bir darbe vurdu. Yeni bir platform olan Aurous, korsan müziğin önüne geçilemeyeceğinin sinyallerini veriyor. 15-10/14/teaser-power.png
               Windows, Mac ve Linux için Alpha sürümlerini dün yayınlayan Aurous, farklı yayın tarzı ile dikkat çekiyor. Aurous direkt korsan müzik indirme yerine BitTorrent protokolünü kullanarak müzikleri kullanıcılarına sunuyor. 

Aurous uygulamasındaki farklı API’ler sayesinde müzikler, YouTube, VK ve SoundCloud gibi servislerden alınıyor. Spotify tarzı hizmet veren Aurous’te, kendi çalma listenizi oluşturabilir ve bilgisayarınızdaki müzikleri uygulamaya ekleyebilirsiniz.

Aurous’un geliştiricisi Andrew Sampson, yaptıkları işin yasal olduğunu sadece videoları müzik formatında sunduklarını ve bunun için hiçbir ücret talep etmediklerini dile getirdi. A. Sampson, Aurous uygulamasının öncelikli hedefinin çevrimdışı müzik hizmeti sunmak olduğunu ve bunun için çalışmalara başladığını dile getirdi.

Teoride işleyiş yapısı yasal olarak görünen Aurous, bakalım telif haklarına takılmayıp uzun ömürlü olabilecek mi?


Aurous uygulamasını kullandınız mı?

Haber Kaynağım :
http://shiftdelete.net/