Facebook’ta alışveriş dönemi!

Facebook’ta Alışveriş Dönemi! 
                  Facebook, kullanıcılarına özellikle mobildeki alışverişi daha kolay ve hızlı yapabilmeleri için birçok yenilik getirmeye hazırlanıyor.

İnsanlar gün geçtikçe mobile daha fazla adapte oluyor. Teknolojiye en hızlı alışma dönemi bu sektörde gerçekleşiyor. Kolayca İnternet yardımıyla Dünya'ya bağlanılabiliyor ve yeni şeyler keşfedilebiliyor.

Ancak pazarlamacılar mobildeki kullanıcıların alışveriş deneyimlerini pek beğenmiyor. Harcanan zamanın çoğunluğu işe yarayan uygulamalar iken, mobilden alışveriş yapmak isteyenlerin işi o kadar da kolay olmuyor. 

Müşteriler sayfaların yavaş açılması, satış işlemine varmadan önce çok fazla aşamayla karşı karşıya kalmak gibi zorluklarla karşılaşabiliyor bu da insanları alışveriş sektöründen uzaklaştırabiliyor.

Facebook’ta insanlar sadece arkadaşlarıyla ya da aileleriyle buluşmak için bulunmuyor. Birçok kullanıcı markalar ve ürünleriyle de etkileşim halinde olmak istiyor. Yapılan bir ankette insanların yeni ürünleri en çok keşfettiği yer, ana sayfada Haber Kaynağı kısmı, Sayfalar ve Gruplar olarak çıkmış.15-10/13/facebook-donen-reklamlar.jpgFacebook Haber Kaynağı için reklamlar

                 Geçen sene Facebook bizlere mobilde Haber Kaynağı için sıralı şekilde dönen reklamları getirmişti. Bu sayede tek bir link ile birçok ürün görselini görebiliyorduk. Sonra bu özellik Instagram reklamları için de gelmişti. 

Satıcılar bu dönen haber sistemini kendilerine faydalı olarak görüyorlar çünkü mobil kullanıcısına en kolay şekilde ürünleri göstermenin yolunun bu olduğuna inanıyorlar. 

Kusursuz reklam deneyimi 

            Mobilde Haber Kaynağı’ndan bir reklama tıklandığında, o ürüne gidiş, sayfanın açılması çok yavaş oluyor veya site optimize edilmemiş durumda olabiliyor. Bu da kullanıcıların daha içeriği görmeden gitmelerine neden oluyor.

Canvas adı verilen yeni reklam gösterme şekli Haziran ayından beri test edilmekte. Görünüşte pek farkı olmayan reklamlar, tıklandıktan sonra direkt olarak içeriği tam ekran açıp, bir slide gösterisi şeklinde aşağı yukarı oynar halde ürünü gösterebiliyor. 

Bu da herhangi bir link ile yönlendirme olmadan önce içeriğin önce Facebook üzerinden görülebilmesini sağlıyor.
15-10/13/facebook-canvas.pngSatın al butonu

                      Reklamlarda bir süredir denenen Satın Al butonu, pazarlamacılara ilgili ürünlerini satmaları için kolaylık sağlıyor. İster masaüstünde ister mobilde olan bir kullanıcı reklam ürününün içindeki Satın Al butonuna basarak ürünü direkt olarak Facebook’u terk etmeden satın alabiliyor. 

Sayfalara Mağaza bölümü

                                 Facebook Sayfalar çok fazla tercih edilen ve ziyaret edilen bir bölüm. Facebook, Sayfa sahiplerine kendi ürünlerini sergileyebilmesi için Mağaza bölümü açma imkanı sağlıyor. Mağaza sayesinde ürünlerin ister direkt satışı, ister ürün sayfasına yönlendirme yapılabiliyor. 15-10/13/menude-alisveris.jpg
Menülerde alışveriş seçeneği

                        Solda bulunan menülerde önümüzdeki haftadan sonra test edilmeye başlanacak olan alışveriş bölümü ile birlikte kullanıcılar, nasıl bir sayfaya, gruba giriyorlarsa aynı şekilde alışveriş bölümüne gidip, orada listelenen ürünler arasında gezip satın alma yapabilecek.

Facebook’un yeni reklamları ve ürün satışları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haber Kaynağım :
http://shiftdelete.net/