JPEG fotoğraflara korsan koruması!

JPEG Fotoğraflara Korsan Koruması! 
                       JPEG formatındaki fotoğraflara korsan koruması geliyor. Fotoğraflarınızı artık izinsiz kimse kullanamayacak.
 
Akıllı telefonlardan fotoğraf makinalarına, internet sitelerinden çeşitli uygulamalara kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip olan JPEG formatı değişebilir. Bu görüntü formatı için gizlilik ve güvenlik görüşmeleri yapan (Joint Photographic Experts Group), JPEG görüntü türüne Dijital Hak Yönetimi (DRM) getirmeyi planlıyor. 

Aktif olarak arşiv amacıyla tıbbi görüntülerde ve film endüstrisinde kullanılan JPEG2000 yani DRM'i profesyonel kullanıcıların dışında herkes kullanabilecek. Ayrıca JPEG komitesi internette bulunan görsellere de DRM koruması getirmeyi planlıyor.  15-10/15/jpeg-korumasi-1444918559-1444920578.jpg
                     Grup, bir fotoğraf çekildiği zaman o fotoğrafın içerisine gerekli şifrelemeler ve anahtar datalar yerleştirilecek izinsiz kullanımların önüne geçmeyi planladıklarını belirtiyor. 

Özellikle dijital fotoğraf makinelerini ve cep telefonlarını etkileyecek olan bu değişiklik için internet tarafındaki kullanımı hakkında tartışmalar devam ediyor. 

Henüz kesinleşen bir şey olmasa da internet kullanımı içinde Dijital Hak Yönetimi uygulanırsa fotoğrafların kopyalanmasının ve izinsiz kullanılmasının büyük oran da önüne geçilebilir. 

Sizce fotoğraflara korsan koruması gelmeli mi? 

Haber Kaynağım :
http://shiftdelete.net/