Amazon 1114 kişiye dava açıyor!

 Amazon 1114 Kişiye Dava Açıyor!
                  Dünya'nın en büyük online alışveriş sitelerinden olan Amazon, müşterilerin tercihlerini etkilediği gerekçesiyle binin üzerinde kişiye dava açıyor.

100 milyar dolara yakın yıllık geliri ile dünya genelinde tanınmış bir marka haline gelen Amazon, internet üzerinde birden fazla çözüme ve yatırıma sahip olsa da kullanıcılar onu en büyük online alışveriş sitelerinden birisi olarak görüyorlar.

Bu nedenle Amazon üzerinde sayısız ürün satışı yapılmakta ve bu ürünlere kullanıcılar yorum yapıyor. 15-10/19/o-amazon-warehouse-nevada-facebook.jpg
                      Amazon üzerinde satış yapan firmalar için Fiverr üzerinde örgütlenen kullanıcılar yüzlerce rakip firmanın ürünü hakkında kötü yorumlar yaptılar ve bunun karşılığında her yorum için 5 dolar ücret aldır. 

Alışveriş yapacak kullanıcıların tercihlerini etkileyen bu yorumları fark eden Amazon oldukça hızlı davranmış görünüyor. Konuyu yargıya taşımayı tercih eden Amazon, tespit edebildiği 1114 sahte yorumcu için dava açtı. 

ABD’nin Seattle eyaletinde görülecek davaya Fiverr.com’un müdahil olup olmayacağı ise bilinmiyor. Mahkemeden nasıl bir ceza çıkacak ? ilerleyen günlerde göreceğiz. 

Amazon'un bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz ?  

Haber Kaynağım :   
http://shiftdelete.net/