Twitch HTML5'e geçiyor

              TwitchCon San Francisco'da tüm hızıyla devam ediyor. Popüler yayın platformunun bugün duyurduğu yenilik ise kullanıcıları doğrudan ilgilendiriyor. 

Popüler oyun yayın platformu Twitch’in şu sıralar San Francisco’da devam etmekte olan TwitchCon etkinliği tüm hızıyla sürüyor. Dünya'nın dört bir yanından gelen tanınan yayıncılar Twitch’in bu etkinliğini yakından takip ediyor. Sadece birkaç saat önce duyurulan HTML5 tanıtımı ile ünlü yayın platform artık Flash tabanı kullanmayacak.

2016’nın ikinci çeyreğinde faaliyet göstermeye başlayacak olan HTML5 tabanlı Twitch, daha yeni video upload etme hizmetini duyurmuştu. Markanın Youtube ile olan rekabeti yenilikleri ile kalite çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Köklü Twitch yayıncılarının haricinde pazara universal bakan minor yayıncıların Youtube’a geçme veya iki platform üzerinden yayın hayatına devam etme olanakları da bu şekilde tükeniyor.
 Twitch HTML5'e Geçiyor
HTML5 teknolojisinin Twitch'e olan getirisi ne? 

                   HTML5 teknolojisi ile en önemli kolaylık üçüncü parti yazılımlar kullanmadan doğrudan tarayıcı ile temiz ve kaliteli yayınlar yapılabilecek. Öte yandan kulağımıza gelen bilgilere göre Twitch bir mesajlaşma sistemi üzerinde çalışıyor.

Uygulama, tarayıcı tabanlı ve yayın esnasında da pop-up şeklinde doğrudan yayıncıya haber verecek bu sistem ile Twitch kullanıcıları asla hiçbir mesajı kaçırmayacak. 

Twitch'in yenilikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haber Kaynağım :
http://shiftdelete.net/