Sahte butonlar ayırt edilemiyor

 
                   İnternet kullanıcıları üzerinde yapılan bir araştırma, kullanıcıların yarısının sitelerdeki sahte butonlara ya da maillerde gelen sahte sayfalara tıkladığını ortaya çıkardı. 

İnternet kullanıcıları üzerinde yapılan bir araştırma, kullanıcıların yarısının sitelerdeki sahte butonlara ya da maillerde gelen sahte sayfalara tıkladığını ortaya çıkardı. İnternet kullanıcıları arasında yapılan bir araştırmada ortaya ilginç sonuçlar çıktı. 

Dünya'nın çeşitli bölgelerinden seçilen 18.000 kişinin katıldığı araştırma sonuçlarına göre, bir çok indirme sitesinde sahte butonlara, gerçek butonlardan daha çok tıklandığı ortaya çıktı.
 
Mail eki kontrol edilmeden açılıyor

             Yapılan araştırma sonuçlarına göre internet kullanıcılarının büyük bir bölümü kimlik avı için gönderilen posta ekini hiç düşünmeden açıyor. Katılımcıların yalnızca %24’lük bölümü kimlik avcılığına yönelik olan sayfayı orjinalinden ayırt edebilirken, katılımcıların %58’i ise hiç düşünmeden kimlik avı için tasarlanmış olan siteleri seçti.
 Sahte Butonlar Ayırt Edilemiyor 
Kullanıcılar, güvenlik duvarı istemiyor

                    İnternet kullanıcıları üzerinde yapılan araştırmaya ait diğer bir ilginç nokta ise kullanıcıların güvenlik duvarı ya da benzeri uygulamalara karşı olan tutumu.
 
Kullanıcıların %19’u tehlikeli olduğu için bir programın kurulumunu engellemeye çalışan bu programları devre dışı bırakırken, geri kalan kısım ise bu programları genel olarak açık tutuyor. 

En büyük aldatmaca indirme sitelerinde

                       İnternet kullanıcılarının en fazla virüs bulaştırdığı sitelerin başında ise indirme siteleri geliyor. Kullanıcılar bu sitelere girdiklerinde karşılarına onlarca indirme butonu çıkıyor. 

İnternet kullanıcılarının çok büyük bir bölümü ilk seferinde doğru indirme butonunu bulamadığı için, olası bir virüs tehlikesiyle de karşı karşıya kalıyor.

İlk seferinde doğru indirme butonunu tutturabiliyor musunuz?

Haber Kaynağım : 
http://shiftdelete.net/