Tumblr nasıl kullanılır?

1) Tumblr.com'a girin ve kaydolun. Bir kullanıcı adı seçmeniz gerekmektedir. Bu kullanıcı aynı zamanda tumblr adresiniz olacaktır. Kullanıcı adınızı ileride istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

2)  Gönderi çeşitlerini öğrenin. Yedi tip gönderi çeşidi vardır:
  • Metin. Düz yazıdır.
  • Fotoğraf. Kısa bir açıklama içeren bir resimdir. Bilgisayarınızdan veya bir URL'den yükleyebilirsiniz.
  • Alıntı. Alıntı içeren metindir.
  • Bağlantı. Kısa bir açıklama içeren ve başka bir adrese yönlendiren bir bağlantıdır.
  • Sohbet. Bir sohbeti paylaşmak içindir.
  • Ses. mp3 dosyasıdır. Günde sadece bir tane gönderebilirsiniz.
  • Video. Bilgisayardan yüklenebilen veya Youtube ile Vimeo'dan alınabilen videodur.
3)  Takip edin ve takipçi kazanın. Takipçilerinizin sayfalarında sizin gönderileriniz görünür. Diğer Tumblr kullanıcılarını takip ettiğinizde ise onların gönderileri sizin sayfanızda görünür. 
Eğer bir kişinin sizi takip etmesini istemiyorsanız, onu engelleyebilirsiniz. Ne kadar çok takipçiniz olursa, gönderileriniz o kadar çok beğenilir ve paylaşılır.

4) Beğenin ve paylaşın. Bir kişi sizin gönderilerinizi paylaştığında onun takipçileri de sizin paylaşımınızı görebilir. Siz de sevdiğiniz gönderileri beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.

5) Soruları cevaplayın. Soru kutusu sayesinde size sorulan sorulara cevap verebilirsiniz. Bu sorular ve cevaplar sizin sayfanızda herkes tarafından görülebilir.

6) Tumblr sayfanızı özelleştirin. Sayfanızın bilgi, tema, görünüm gibi kısımlarını yönetim panelinden özelleştirebilirsiniz. Kodlama bilginiz iyi ise Gelişmiş bölümünden CSS yükleyebilirsiniz.

7)  Özgün gönderiler paylaşın. Gönderilerinizin bir yerden kopyalanmamış olmasına, düzgün yazılmış olmasına dikkat edin. Doğru ve ilgili etiketler seçin. İçeriklerinizin daha çok paylaşılmasını istiyorsanız, ilgi çekici konularda paylaşım yapmaya çalışın.