Seo teknikleri

          Webmasterların en çok ihmal ettiklerin başında on-page yani site içi Seo bulunmaktadır. Sayfa içi Seo denilince metataglar önemli bir yer tutar. Meta tagların işlevi arama motoruna sitenizi tanıtan kodlar olmasıdır. 

Seo sadece metataglarda ibaret değil elbet site içi Seo işlerimlerini tam manasıyla yababilmek için tasarım bilgimizinde olması gereklidir. 

Site içi Seo işlemlerini nasıl yapmalıyım? 

Minimum düzeyde kodlama hatası olmalıdır tasarımlarınızın tekrar tekrar gözden geçirmenizin sizin yararınıza olduğunu bilin ve bu prensibinizden asla taviz vermeyin. 

Sitenizin içeriği olsun tasarımı olsun hertürlü yönüyle kullanıcı oldaklı olduğunu bilin kendinizi sitenin kurucusu değil de ziyaretçisi olarak empati kurun bilgiye en kolay ulaşma yolu veyahut gözü yormayan esnek tasarım gibi kriterleri gözden geçirin tabiki tasarımın Seo açısından uygunluğunu ihmal etmeyin. 

Güncel teknolojileri tanıyın : Google yeniliklere açık bir arama motoru olduğu için yeni teknolojileri destekler yeni trendleri takip edip buna göre haraket ederseniz Google tarafından farkı bir yeriniz olur. 

 

Sizlere önemli bir ipucu eğer tasarımcıysanız son zamanlarda oldukça popüler olan Web 2.0 denilen akım ile karşılaşsacaksınız. Web teknolojilerinin son günümüz teknolojisine uyarlanmasıla oluşan teknoloji içeriksel ve tasarımsal olarak bir çok yenilik getirmiştir.



Yeni nesil tasarım CSS kullanın : Sitenizi yeni nesil CSS tasarımlar kodlayın. Bu olay sayfa yerleşimini rahatça kullanabilmenize imkan sağlayacaktır. İç içe gemiş tablolar her tarayıcıda aynı sonucu vermediği için Google tarafından tutulmaz CSS de ise div tagı ile beraber sayfa içi tasarım yapabilmenize olanak sağlar. 

 

İnternetdeki CSS olarak kodlanan bir çok tasarım ve bilgi bulunmakta inceleyip CSS bilginizi kuvvetlendirebilir bununla paralel olarak kullanışlı website tasarımı yapabilirisiniz.



Sitenizin içeriğini renklendirin : Anahtar kelimeleri kalın bir şekilde yazmanız avataj sağlar ekstra olarak farklı renkler kullanabilirsiniz. Önemli noktalarda başlıklarınızı renklendirin. 

 

Renklendirme sayesinde Google bu kelimeye ayrı değer verecektir. Hedef kelimenizi renklendirmek avataj sağayacaktır.



W3c standartlarına göre tasarım yapın : W3c standartlarına uyumluluk gösterin. Tüm tarayıcılarda aynı görüntüyü yakalayın. Yazdığınız tüm kodları tarayıcı kendine göre yorumlamaktadır. 

 

Ancak gelişen HTML kodları sayesinde browserlar tasarımı bazen farklı şekilde yorumlayabiliyorlar. Bundan dolayı tasarımınızın tüm tarayıcılarda aynı sonucu vermesini sağlayın. Google bu konuya önem vermektedir.



Başlıklarda <Hx> Taglarını kullanın : Hx tagları yardımı ile Seo işlemlerinde başarı yakalayabilirsiniz. Web standarlarında yeni bir başlık belirtme tagı geldi. <h1> ile <h6> arasında değişen taglar belirlendi. 

 

En büyük başlık tagı, <h1> en büyük tag iken <h6> en küçük tagı olarak olaylandı. En güçlü tag <h1> tagıdır. Etki sırasını rakamın sayısı belirlemektedir.

 

Buradaki mantık şu Google alogaritmasına göre büyük bir başlık kullancının dikkatini çekmek için vardır ve önemlidir. Bu nedenle büyük başlıklara Google tarafından ayrı bir değer belirlenmektedir.



Kalın ve İtalik yazı ile botu yönlendirin : Kalın ve italik yazılar kullanarak ziyaretçinizin yazıya daha iyi odaklanmasını sağlayın. Seo empatiden ibrettir. 

 

Google tamamen ziyatetçilerine farklı bilgiler veren siteleri sunmak istiyor. Bir sayfada verilen düşünce, fikir, olay neyse önem derecesine göre sıralanmalı önemli kelimeler kalın olarak yazılmalıdır. 

 

Kalın yazmanız Google tarafından daha önemli bulunacak hem ziyaretçileriniz konuyu daha iyi kavrayacak hemde Google ziyaretçilerine doğru bilgi sunan bir siteyi listeleyecek.


Sayfa İçi Linkler : Sayfa yapısında bulunan öğeleri Google tanıtılması size ayrı bir hit kaynağı sağlar. Sitenizin içeriğine ait bir kelimeye link verebilir etkiketleyebirsizin bu sizin yaranıza olup ayrıyetten hitinize olumlu katıkıda bulacaktır. 

 

Orion algoritması : Orion algoritmasına göre içerik sağlayın, geleceğe problemlerle karşılaşmayın. Orion algoritmasına göre anahtar kelimelere değil anahtar kelimelerin yanında bulunan çağırışım yapan şeylere göre arama yapıyor.  

 

Örneğin “Oyun” kelimesi kullanarak arama yapan ziyaretçi buna bağlı olarak “Futbol Oyunları” “Araba Oyunları” gibi kelimeleride hesaba katarak arama yapabilme imkanı sağlıyor.  

 

Bunu için sitenizin içreğini oldukça geniş tutun ziyaretçinin ne arayabileceğine hazırlık yapın ona göre içerik sağlayın. 

 

İmajlarınızı Tanımlayın : Resimleri tanıtmak önemlidir.Sitede kullandığınız tüm resimleri  tag ile ( alt=’resim ile alakalı olan kelimelerin en fazla 5 tanesini aralarına virgül koyarak ’ ) tanıtın böylelikle site ile resmin ilişkili olacağın anlayan Google sitenizi ödüllenirecektir. 

 

Özgün ve güncel içerik sağlayın :  Güncel ve orjinal içerik paylaşımına Google tarafından oldukça destek verilmektedir. Google güncel ve kaliteli içeriğe olduça önem verir. 

 

Google alogaritması kopya içeriği tespit eder. Bu yüzden kopya içerik kullanmak kısa vadede olumlu uzun vadede olumsuz etkiler. 

 

Google sitenizin içeriğine tamamen hakim olmanızı ister. İstikrarlı siteler Google tarafından daima desteklenir.