Periscope nedir?


               Son günlerde bir Periscope çılgınlığı aldı yürüdü. Her yerde Periscope konuşuluyor, bana da bir kaç kişi nedir bu Periscope diye sorunca blogda bir yazıyla kısaca neymiş anlatayım istedim.

Periscope ekibi hikayelerini şöyle anlatıyor :

“Bir yılı aşkın bir süre önce, başkasının gözünden dünyayı keşfetme fikrinden büyülendik. Ukrayna’da bir protestocunun gözünden baksanız, veya Kapadokya’da balondan gün batımını izleseniz nasıl olurdu? Kulağa çılgınca gelebilir, ama ışınlanmaya en yakın şeyi yaratmak istedik. Olayları ve yerleri keşfetmek için birçok yol varken, biz en iyisinin canlı videolar olduğunu fark ettik. Bir resim bin kelimeye değer olabilir, ama canlı video sizi bir yere götürebilir ve çevreyi görmenizi sağlayabilir.”

Geçtiğimiz günlerde Twitter bünyesine katılan uygulama oldukça basit ve bir o kadar da heyecan verici aslında. Periscope ile mobil cihazlarınızı birer gerçek zamanlı yayın organına dönüştürmek sadece bir kaç saniyenizi alıyor.

Twitter hesabı ile bağlandığınız uygulama ile belirlediğiniz hedef kitleye her hangi bir anınızı canlı yayınlayabilir, yorumlarını alabilir ve sizi izleyenlerin gönderdiği kalpler için etkileşiminizi görebilirsiniz.

Periscope’u buradan indirebilirsiniz.