Flash oyun sitelerindeki dalgalanma


                    Oyun sektöründeki kazanç tablosuna bakıp bu piyasaya giren arkadaşların son zamanlarda fazlasıyla tartışığı konulardan birisi ise flash oyun üzerinde kurulu sitelerin ana kelimelerindeki dalgalanma durumu. Zorlu ve rekabetli bir alan olan oyun kelimesi ve varyasyonları, çalışma yaparken titizlik gerektirmektedir. 

Piyasada haber ve farklı kategorilerle otorite haline gelmiş siteler site yaşlarına ve alabilecekleri sağlam backlinklere güvenerek ciddi ve agresif bir şekilde backlink alımı yapıyorlardı. Hemen hemen kişisel bloglardan tutunda birçok blogta bu tür oyun sitelerin reklamlarını görmeniz mümkün. 

Ama kelimelere çalışmayı yoğun bir şekilde backlink ile sağlayan siteler ise geçtiğimiz günlerde belirli bir süre kendi domain aramalarında dahi sıralamalarını kaybetmişlerdi. Genel olarak değerlendirdiğimizde bu yazıda istikrar ve ortalama kavramlarının üzerinde duracağım.
 
Özellikle yeni bir site için içerik ve popülerliğin artma operasyonu istikrarlı bir şekilde kurgulanmalıdır. Dengesiz bir şekilde index alan ve site içeriklerinin girişlerinin dalgalı olduğunu gözlemleyebildiğimiz siteler, kendilerini ispat noktasında belirli sıkıntılar yaşamakta. 

Bu nedenle hangi alanda yayın yaparsanız yapın, girilecek binlerce içeriğiniz varsa, bunları belirli bir plana göre sitenize girmelisiniz. 

Özgünlük olarak değerlendirilmesi gerekirse, flash oyun kelimelerinde aramalar yaptığınızda ise hiç açıklama bulundurmayan sitelerin dahi ciddi sıralamalarda olduğunu görebilirsiniz. Sitenizdeki sayfaları arama motorlarının anlayabilmesi için yazılı içerikler şart denilebilir. 
 
Flash içerikleri ise arama motorlarına anlatabilmek ve sayfanın ne türden içerikler barındırdığını belirtebilmek için özgün olmanın işe yaradığını düşünüyorum. Birbirini tekrar eden içeriklerin nelere yol açtığını ve neler yapılması gerektiğini aşağıdaki yazımda anlatmıştım;

Kopya içeriklerle ciddi şekilde sıralamalarda duran siteleri sadece içerik yönüyle değerlendirmek yanlış olur. İçerikler ve bunların özgünlüğü önemli bir kriter olsa da, sıralama almak için başlı başına çok büyük bir faktör değildir. 

Özgünlük ise sadece bulunmayan bir yerde olan açıklama demekte yanlış olur. Site yaşı, aldığı referans bağlantılar, sosyal medya gücü gibi çok önemli farklı operasyonlar varken, sadece bir sitenin kopya içerikle başarı sağlamasını değerlendirmek yanlış olur. 
 
Ama ilerleyen zamanlarda sosyal medyadaki varlığınızı veya aldığınız referans bağlantıları belirli bir şekilde kaybederseniz, özgün şekilde yayın yapmanız belirli bir noktaya kadar size yardımcı olabilir. Birbirini tekrar etmeyen içerikler sunarak kullanıcılara hitap etmek işin ciddiyetini arama motorlarına anlatmanıza yardımcı olacaktır.

Sadece özgün içerik girerek bir flash oyun sitesinden dönüş beklemek elbette zor. Rakipleri değerlendirdiğinizde çok güçlü Facebook ve Twitter popülerliği bulunduğunu görebilirsiniz. Bu sektörden para kazanan insanların her nokta üzerine düşmesi ve bu işi profesyonel olarak görmeleri onları başarıya götürmektedir. 

Herkesin bir oyun sitesi ve kazanç getiriyor bir tane de ben açayım mantığında ilerlediğiniz zaman özgün içerik kısımları hallolsa bile, sosyal medyadaki varlığınız ve referans bağlantılarınız gibi önemli şeylere yetişemeyebilirsiniz. Bu nedenle bu tür ilerlemesi ve gidişatı önemli kararlar gerektiren projelerden önce iyi planlar yapıp onları uygulamanızı tavsiye ediyorum.