5 Adımda Google Drive

Google Drive
                       Artık daha fazla kullanılmaya başlayan çevrimiçi depolama araçlarından biri olan Google Drive, ismi ve şöhreti sayesinde güvenilirliğini kanıtlamış bir servistir.  Aramızda hala kullanmayanlar olacağından dolayı size bu yazıyı hazırladık.

5) Son Değişikliklere Bakın

                  Arkadaşlarını veya ekibinizle birlikte bir proje üzerinde çalışıyorsanız Drive herkesin bir şeyleri değiştirmesi ve yeni dosyalar eklemesi için biçilmiş kaftan. Herkesin yaptığı değişiklikleri takip etmek eskiden zaman alan bir işlemdi ama geçtiğimiz aylarda yapılan bir Drive güncellemesi ile kolaylaştı. 

Drive’da paylaştığınız klasöre gidip sağ üstteki “i” düğmesine tıklayın. Klasördeki dosyalarda yapılan tüm düzenleme ve değişiklikleri, ayrıca bunu kimin ne zaman yaptığını gösteren etkinlik bölmesi açılacak. Belli dosyalarla ilgili bilgi almak için klasörde istediğiniz dosyayı seçtikten sonra “i” düğmesine tıklayın.
 Nerde Olursanız Olun Dosyalarınıza Erişin
4) Dosyalara Her Yerden Erişin

                   Office’e harika bir alternatif oluşunun yanı sıra Drive’ın ana amacı dosyalarınızı çevrimiçi depolayarak onlara istediğiniz yerden ulaşabilmeniz. Google Drive, onu tüm cihazlarınıza yüklediğinizde daha işlevsel oluyor. Bilgisayarınızda bit.ly/drive202 adresine gidin “Drive’ı indir”e basıp yazılımı kurun.

Kurulumdan sonra Google hesabınıza giriş yapmanız gerekecek. E-tablolar, Sunular ve Dokümanlar gibi kısayolların hepsi masaüstünüze eklenecek. Böylece hemen yeni bir proje oluşturabilirsiniz. Ayrıca Google Drive artık Windows Gezgini ile de erişilebilir olacak. 

Google Drive klasörüne kaydettiğiniz her şey Google Drive hesabınızla eşitlenecek. Bunun dışında iOS (bit.ly/gdios) ve Android (bit.ly/gdandro) için nerede olursanız olun dosyalarınıza ulaşmanızı sağlayacak Google Drive uygulamaları da mevcut.
 Arama Motorunu Kullanın
3) Seçenek ve Araçları Anında Bulun

                     Drive’da yeniyseniz veya onu daha hızlı kullanmak istiyorsanız sayısız menü ve seçeneğin arasında kaybolmanıza gerek yok. Doküman ve E-tablo uygulamalarında hızlıca istediğiniz menü seçeneği veya aracı farenize dokunmadan kullanmak için arama yapabilirsiniz. 

Bunun için Yardım menüsünü tıklayıp arama kutusuna bulmak istediğiniz öğeyi yazın. Örneğin “resim” yazarak belgeye bir resim ekleme veya resim çizmeyle ilgili seçenekleri görebilirsiniz. “Yazı” yazarsanız mevcut yazı tiplerinin listesini görürsünüz. Bu yolla her şey daha hızlı yapılabilir.
 Dosyalar Ekleyin
2) Belgelerinize Çevrimiçi İçerik Ekleyin

                   Drive, internet üzerindeki bilgileri doğrudan Google uygulamalarında kullanmanıza olanak tanıyor. Doküman veya Sunu uygulamasındayken Araçlar menüsünden Araştır’ı seçin ve sağ taraftaki kutuya ne araştırmak istiyorsanız onu yazın. Ortalarda Kafka’dan bir alıntı belirecek. 

O sözü belgenize eklemek isterseniz üzerine tıklayıp “Ekle”yi seçin. Bir resim eklemek içinse resmi sağ taraftan sürükleyip belgenize bırakın.
Belgelerinizde İş Birliği Yapın
1) Paylaşılan Belgelerde İşbirliği Yapın

                      Projeleri internet üzerinden yürütmenin tek büyük sakıncası, ekip arkadaşlarınızla kolayca iletişime geçememek. Google Drive’da ise üzerinde çalıştığınız şeye yorumlar bırakabilir ve değişiklikleri tartışabilirsiniz. Örneğin bir belgede tartışmak istediğiniz paragrafı işaretleyin, sağ tıklayın ve “Yorum yap”ı seçin. Sağ tarafta sarı bir kutu açılacak. 

Yorumunuzu yazdıktan sonra sonuna “+” yazıp yorumu paylaşmak istediğiniz e-posta adresini ekleyin. İstediğiniz kadar +adres ekleyebilirsiniz. “Yorum” düğmesine tıkladığınızda yorumunuz bu adreslere e-postayla gönderilecek. Bu kişilerin paylaşılan dosyaya erişim hakkı yoksa Google Drive onları eklemeniz için sizi uyaracaktır.

Haber Kaynağım :