YouTube‘da öde izle dönemi başlayabilir!

                         YouTube, günümüze kadar pek çok değişiklik ile adından çokça bahsettirdi. Ama "Öde ve İzle" değişiklik iddiası en çok konuşulacak yenilik olabilir!

Dünya'nın en büyük video izleme platformu olan YouTube yılladır sunduğu ücretsiz içeriklerle ve esnek arayüzü ile kullanıcılarını memnun etmeyi başardı. Yayıncıların video yükleyerek videoda gösterilen reklamlardan para kazandığı, internetin önemli mecralarından YouTube, gelir modellerini çeşitlendirmek istiyor. 

Daha önceden kullanıcıların belli bir ücret ödeyerek videolarda reklam görmeyeceği haberinden sonra da şimdi YouTube'da yüklenecek bazı videoları izleyebilmek için yaklaşık 5 dolarlık bir ücret ödememiz gerekebileceği gündeme geldi.

Financial Times’ın haberine göre; Google, YouTube’u film izleme özelliği açısından daha da yasal ve büyük bir seçenek haline getirmek istiyor. Bunun için de GoogleHollywood stüdyolarıyla, öde izle tipinde bir hizmeti uluslararası alanda sunmak için görüşmeler yapıyor. Google bu sayede daha çok insan çekeceğini ve YouTube'dan sağladığı geliri artırmayı hedefliyor. 15-10/19/money-with-youtube.png
Kimler ücretli video yayınlayabilecek? 

                       Tabii ki herkes değil. Sadece yüksek aboneye sahip YouTube yayıncıları ve YouTube'un kaliteli içerik ürettiğine kanaat getirdiği YouTube yayıncıları ücretli video yayınlama hakkınasahip olabilecekler. Ancak bu yayıncıların tüm videolarını ücretli yapacağı anlamına gelmiyor.  

YouTuberların bu model için üreteceği birkaç video olacaktır ancak özellikle sanatçılar, dizi şirketleri veya film yapımcıları öde izle sisteminden gelir elde etmek için böyle bir yönteme başvurabilirler.
YouTube‘da Öde İzle Dönemi Başlayabilir!
"Öde izle dönemi" ne zaman başlayacak?

               Bu özelliğin resmi olarak 21 Ekim'de gerçekleştirilecek olan YouTube etkinliğinde duyurulması bekleniyor. Özellikle ülkemizde diğer ülkelere göre reklam gelirleri çok düşük olduğu için bu 'Pay to watch' yani 'Öde izle' mantığının eğer ülkemizde kullanılmasına da izin verilirse yayıncılara maddi olarak iyi bir destek olacağını söyleyebiliriz. 

Sizce YouTube'un bu hizmeti başarılı olabilecek mi?

Haber Kaynağım :
http://shiftdelete.net/