WhatsApp’ta okundu özelliği artık kapatılabilecek

                    WhatsApp‘ın kısa bir müddet önce duyurduğu ve mavi tik işareti ile tanımladığı gönderilen mesajların okunduğu bilgisinin karşı tarafa iletilme özelliğine yeni düzenleme geldi. 

Standart sürümde kapatılamayan bu hususiyet şimdilik yalnız Android kullanıcılarının yararlanabileceği bir fonksiyon ile kapatılabiliyor.

Şimdilik tatbik mağazası yerine WhatsApp’ın kendi sitesinden indirilen yeni sürüm bir tek Android işletim sistemli telefonlarda çalışabilmekte. 

İndirilen APK dosyası telefonu yüklendikten sonrasında tatbik içerisinden Settings > Account > Privacy kısmına girerek Read receipts menüsündeki işareti kaldırmanız lazım. 
                  Bu işaret kaldırıldığında okunan mesajlara okundu işareti konulmadığı şeklinde ferdin gönderilmiş olduğu mesajlardan da bu informasyon alınamıyor. Kısaca sistem iki taraflı işliyor.

Sadece bu metot tatbik mağazası Google Play dışından bir tatbik yüklemeyi gerektirdiği için birazcık güçlük yer alıyor. Ek olarak telefonda market dışı uygulamaları yükleme izninin bulunması da gerekiyor.

Bir tek Android’de geçerli olan WhatsApp‘ta mavi tiki kaldırma işleminin resmi olarak tatbik mağazasına gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ek olarak bu servisin iOS için etken olup olmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Haber Kaynağım :