Steam nedir? Nasıl kullanılır?

Steam Nedir Nasıl Kullanılır?

                      Oyun platformu olan Steam valve firmasının kendi üretmiş olduğu oyunları kullanıcılara sunduğu bir pazar yeridir, bu pazarda kullanıcılar firmanın sunmuş olduğu bütün oyunların bilgilerine, tanıtım videolarına, gelecekteki yapılacak yenilik ve haberlere, indirim yapılan oyunlara anında ulaşarak ilk olarak satın alma ve bilgiye ulaşma konusunda avantajlılar.
 steamüye
Steam üye olma ve üyelik nasıl alınır?

               Steam’a üye olmak ücretsizdir öncelikle bunu belirtelim.  Öncelikle buradan steampowered sayfasına giriyoruz  sağ üst köşede üyelik aç diyoruz karşımıza böyle bir sayfa gelecek.

Sağ taraftan Steam’e Katılın diyoruz. Daha sonra aşağıdaki gibi bir form çıkacak onu dolduruyoruz.
steam üyelik
                   Formu doldurduktan sonra sayfanın altındaki kuralları kabul ederek devam ediniz. Evet artık steam üyeliğiniz açıldı. 

Şimdi store.steampowered.com sayfasına girdiğinizde 100 lerce oyunla başbaşa kalıyorsunuz, istediğiniz bir oyunu indirmek için Oyunu Oyna yada Demoyu Yükle tuşuna tıklayarak oyunu indirme işlemlerine başlayabilirsiniz.
 steamvar
                Karşımıza çıkan pencerede Evet, Steam yüklü seçeneğini seçerek devam ediyoruz:

Bundan sonra karşımıza Google Chrome uygulama başlatılsınmı diye bir soru sorar evet deriz ve steam indirme penceresi açılır ve oyunun bilgisayarımıza indiğini görürüz.
 stsat
Steam üzerinden oyun satın alma nasıl yapılır?

              Satın almak istediğimiz oyunun sayfasına gelerek  KENDİM İÇİN SATIN AL seçeneğini seçiyoruz:
 
Daha sonra karşımıza çıkan aşağıdaki gibi formu dolduruyoruz ve ödeme onaylama işlemleri tamamlandıktan sonra oyunu yine Steam masaüstü uygulaması üzerinden indirmektesiniz.

Haber Kaynağım : 
http://www.indirpop.com/