Ebay büyük bir siber saldırya uğradı

                           Dünya'nın en büyük çevrim içi (on-line) alışveriş şirrketlerinden Ebay, siber saldırıya uğradığını bildirerek müşterilerinden şifrelerini değiştirmelerini istedi.

ABD web marketing şirketi olan Ebay’dan meydana getirilen açıklamada, bilgisayar korsanlarının siber saldırısıyla karşılaşılmış olduğu ve atak sonunda şifrelenmiş parolalar ile finansal olmayan veri tabanının çalışılmış olduğu açıklandı.

Şirket, 145 milyon kullanıcıdan şifrelerini değiştirmelerini istedi.
 
                   Pc korsanlarının Ebay’dan çaldırmış olduğu bilgiler içinde, e-posta adresleri, fizyolojik adresler, telefon numaraları ve doğum tarihleri dahil olmak suretiyle şifrelenmiş parolalar ve öteki şahsi bilgilerin bulunmuş olduğu kaydedildi. 

Şirketin açıklamasında, müşterilere ilişkin kredi kart detayları şeklinde finansal verilerin etkilenmediği belirtilerek müşterilere meydana getirilen uyarıda, bilhassa başka sitelerde kullandıkları şifreleri kullanmamaları istendi.
 
                     Çevrim içi (on-line) ödeme hizmeti sunan PayPal’e yetkisiz erişim sağlandığı hikayesinde herhangi bir kanıta rastlanmadığı kaydedilen açıklamada, bu verilerin emin bir ağda saklandığı anlatım edildi.

ABD’de daha ilkin de nisan ayında bilgisayar korsanları tarafınca, American Online (AOL) firmasının 120 milyon müşterisine ilişik e-posta adresi, parola ve kontak sıralaması şeklinde kırılgan detayları çalınmıştı.

Haber Kaynağım :