Uzay'dan internet, gerçek oluyor!

Uzay'dan İnternet, Gerçek Oluyor! 
                   Bir süre önce SpaceX tarafından duyurulan, uydu aracılığıyla internet servis sağlanması ile ilgili, yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte SpaceX'in, uzaydan dağıtacağı internet! 

Günümüzde, internet kullanımı birer ihtiyaçtan öte, zorunluluk haline dönüşmüş olsa da hala Dünya’nın pek çok ülkesinde, internet ile tanışmamış kimseler dahi bulunabiliyor.

İşte bu noktada gerek Google, gerek Facebook, gerekse de SpaceX gibi firmalar, kendilerinden beklenmeyen şekillerde, internet servis ağları oluşturma çalışmaları yapıyor.

Çalışmalar yapan bu isimlerden SpaceX ile ilgili ise yaşanan bir gelişme, Uzay'dan dağıtılacak internet servisinin geleceği ile ilgili bilgi vermiş oldu!
  15-09/23/news_2-spacex-uzay-dan-internet-servisi-saglayacak-sdn-2015-populer-bilim-popular-science-2015.jpg

SpaceX, Uzay’dan internet dağıtmak istiyor! 

 

                    İnternet dağıtımını uzaya taşımak isteyen SpaceX, bilindiği gibi Elon Musk önderliğinde gelişimini sürdüren, uzay ve roket çalışmaları yapan bilimsel bir şirket. 

 

Geçtiğimiz dönemlerde SpaceX, Google ve Facebook’tan farklı olarak, Dünya yörüngesine uydu yerleştireceğini ve bu uydu aracılığıyla, henüz Dünya üstünde internetle tanışmamış kimselere dahi internet ulaştıracağını söylemişti. 

 

Görünen o ki SpaceX bu konuda çalışmalarını sürdürmüş ve neredeyse son aşamalara kadar gelmiş!

15-09/23/news_1-spacex-uzay-dan-internet-servisi-saglayacak-sdn-2015-populer-bilim-popular-science-2015.jpg

SpaceX’in uzay interneti projesi, testlerine başlıyor! 

 

            SpaceX tarafından açıklanmayan bir gelişme, geçtiğimiz günlerde medyada yer aldı. Söz konusu aktarılan bilgilere göre ise SpaceX, üzerinde çalıştığı, Uzay’dan internet dağıtımı yapacak uydusu için test süreçlerine geçecek ilerlemeyi kaydetmiş. 

 

Öyle ki SpaceX bu durum için, Birleşik Devletler Federal İletişim Kuruluna, gerekli izinleri alabilmek için dilekçe dahi iletmiş. 

 

İletilen bu dilekçe ile ortaya çıkan SpaceX’in gündemde olmayan bu Uzay’dan internet projesi, eğer beklediği izni alabilirse, önümüzdeki yıllarda söz konusu internet dağıtan uydularının testlerine başlanabilecek. 

 

Tüm Dünya insanlarına, Uzay’dan kesintisiz internet sunabileceği vaat edilen bu sistem, daha şimdiden birçok farklı kesim tarafından merakla beklenen projeler arasında yer alıyor.  

 

Bizler de bekleyerek SpaceX’in yanında Facebook ve Google’ın da nasıl çalışmalar ile yolunu devam edeceğini, öğreniyor olacağız. 

 

SpaceX'in bu Uzay'dan internet dağıtma projesi ile ilgili, siz ne düşünüyorsunuz?  

 

Sizce bu projenini gerçekleşme imkanı var mı?

 

Facebook ve SpaceX, bu konuda rakip olabilir mi?


Haber Kaynağım :   
http://shiftdelete.net/