Steam para iadesi nasıl yapılır ?

                     Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi yakın zamanda steam geri iade olayını yaptı bunun sayesinde aldığınız oyun , DLC (indirilebilir içerik) ve bundle (toplu paketleri) iade edebiliyorsunuz. ancak hediye , filim ve steam dışı alınan oyunlar için geçerli değildir. geri iade şartlarına gelecek olursak
 

1) Oyunu satın aldığınız andan itibaren 14 gün içerisinde iade edebiliyorsunuz.

2)  Oyunu kurup oynasanız bile iade edebiliyorsunuz ancak oynadığınız toplam süre 2 saati geçmemesi gerekiyor aksi taktirde para iadesi yapılmıyor 14 gün geçmese bile 2 saatten fazla oynadığınız taktirde geri iade geçersiz oluyor.

3) Oyunu steam üzerinden almış olmanız gerekiyor. Steam dışı alınmış oyunlara örnek vermek gerekirse G2A gibi sitelerden aldığınız oyun anahtarı steamde etkinleştirdiğiniz de ve oyunu steam a eklediğinizde bu oyunu geri iade edemezsiniz.
                      
                Peki nasıl geri iade edeceğiz kısmına gelirsek steamden yardım kısmından steam destek kısmına tıklayıp üst tarafta 4 oyun çıkıcak bunlar sizin yaptığınız son 4 satın alma dilerseniz A Purchase kısmından satın alma geçmişinden de seçebilirsiniz ama buna gerek yok çünkü son aldığınız oyun olduğu için steam destek kısmındaki 4 oyun listesine eklenecektir.  

Oyunu seçtik diyelim karşımıza yeni bir pencere çıkıcak bu pencerede bize soru sorulacak soruda şu What problem are you having with this product? yani sahip olduğunuz ürün de ne gibi sorununuz var? Bu soruya It's not what ı expected beklediğim değil seçeneğini seçiyoruz ve karşımıza gelen yeni seçeneklerde I'd like to request a refund geri ödeme istiyorum seçeneğini seçiyoruz ve alt kısıma küçük bir kutu gelecek burada geri ödemeyi nereye almak istediğimizi seçiyoruz.
                 Eğer steam cüzdanı parası ile aldıysanız sadece steam cüzdanına geri ödeme alıyorsunuz eğer steam cüzdanı + kredi kartı ile aldıysanız kredi kartı yada steam cüzdanına seçimi yaptıktan sonra submid request tıklayarak onaylıyoruz ve e-mail adresimize gelicek e postayı bekliyoruz.

Bu e-posta da 48 saat içinde yani 2 gün içinde geri  demenin yapılacağını söylüyor eğer iptal etmek ister seniz orada bir link olacak ona tıkladığınızda tarayıcıdan giriş yapmanızı isteyecek.

Not :  Geri iade talebi gönderdim oyunda artık OYNA yazısı gitti SATIN AL yazısı var ama param hala gelmedi diye endişelen meyin çünkü size e posta geldikten sonra 7 gün içerisinde geri ödeme yapılacaktır.

Haber Kaynağım : 
http://androhek.blogspot.com.tr/