İnternet kullanımı yavaşlıyor!

 
                 Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırma, internet kullanımı hakkında ilginç detaylar ortaya çıkardı. İşte Dünya da internet kullanımına ilişkin bazı rakamlar.

Teknolojinin gelişmesi ile internet kullanımının yaygınlaşması da hız kazandı. Fakat Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırma, internet kullanımının hala beklenilen düzeye ulaşamadığını ortaya çıkardı.

İnternetin yaygınlaşma hızının son dönemde bir hayli düştüğüne dikkat çeken BM yetkilileri, Facebookun büyüme hızının bile internetin yaygınlaşma hızından daha fazla olduğunu belirttiler.  
İnternet Kullanımı Yavaşlıyor!
Dünya'nın yüzde 57'si interneti kullanıyor 

                      BM tarafından yayınlanan rakamlara göre şu anda Dünya nüfusunun yaklaşık olarak %57’si interneti aktif kullanıyor. İnternet kullanımını düşüren nedenlerin başında ise yoksulluk sınırının altındaki ülkeler geliyor.

Bu ülkelerde internet erişimi büyük bir lüks olarak görülüyor. Dolayısıyla yoksulluk sınırının altında olan ülkelerde nüfusun yaklaşık olarak %92’si internet kullanamıyor. 

BM’nin verdiği rakamlara göre Dünya da 3.2 milyar kişi daha önce hiç internet kullanmadı. 10 kişiden 6 kişinin interneti kullanma fırsatına hiç erişemediği belirtilen araştırmada, gelişmiş ülkelerdeki kullanımının ise neredeyse %100 seviyelerinde olduğu belirtilmiş. 

Sizce internet artık, elektrik, su gibi hayatın vazgeçilmezlerinden biri olabildi mi?   

Haber Kaynağım :  
http://shiftdelete.net/