Embed işlemi nedir? Nasıl yapılır?

 
Öncelikle embed nedir?

Sitenize veya bloğunuza bir şey eklemek istiyorsunuz örneğin fon müziği , oyun veya video burada yardımınıza HTML deki <embed> kodu imdadınıza yetişiyor.

Yani embed kodu bir HTML kodudur ve sitenize kısaca HTML kullandığınız yere bir şeyler gömmeye eklemeye yarar.

Burada kendi videom olan androide windows kurma videomun örnek kodunu yazacağım embed kodu ile. 

< embed src="http://www.youtube.com/watch?v=lNIG5zvIuyy" height="349" width="425" / > 

İşte kod bu şimdi dilerseniz bu kod üstünde inceleme yapalım 

[src=""] => Bu kod kısmına dosyanın linkini yolunu yazmanız gerekiyor link de koyabilirsiniz. buraya koyabileceğiniz türler şu şekilde video , ses , oyun resimde olabilir. (KISACASI ADRESSİNİ) 

[height="" width=""] =>  Bu kod koyduğunuz şeyin yüksek liğini ve genişliğini belirler. 

< embed / > => Bu kod asıl kodumuzdur yani HTML deki sayfaya bişey gömemize yarayan kod burada biraz HTML bilgisi gerekiyor. 

Bunun yanında birçok yardımcı koduda var örneğin arka plan müziği eklediniz yardımcı olucak bazı kodlar var bunlar : 

hidden => Mediaplayer eklentisinin görünürlüğünü değiştirmek için kullanılır. true yaparsanız eklenti görünmez false yaparsanız görünür. 

autostart => True değerini verirseniz müzik dosyası sayfa yüklenir yüklenmez otomatik olarak çalmaya başlar.

loop => Müziğin kaç kez çalınacağını belirtmek için kullanılır. -1 ya da true değerini verirseniz sürekli çalar. false derseniz bir kez çalar ve durur. 

Fon müziği eklemek istiyorsanız hidden="true" yaparsınız ve bu kodu direkt ana koda yani <head> </head> arasına ekleyip alandan tasarruf edersiniz. Ve daha bir çok kodu var. oyun eklemek istiyorsanız bu kod çok işinize yarıya bilir. 

Not : Link eklene biliyor dedim sakın uyanıklık yapıp internet sitelerindeki oyunun embed linklerini eklemeyin çünkü anlaşılırsa sıkıntı olabilir. Kendi ftp sunucusu yada dropbox üzerinden yapa bilirsiniz. 

Haber Kaynağım :