Seo Tekniklerinden Backlink 1. Ders

           Bugün siz değerli okurlarıma Seo teknikleri arasında en önemlisi diyebileceğimiz, backlink olayından bahsedeceğim. 

Öncelikle Seo‘nun açılımı resimde gördüğünüz üzere arama motoru optimizasyonu demektir. Seo yöntemleri veya teknikleri  ise Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkmak için uygulanan yöntemlerdir.

Gel gelelim backlink olayına; backlink önemli ve detaylı anlatım gerektiren bir konu olduğu için 2 bölümde anlatacağım bu Seo tekniğini. Daha önceki yazımda alexa dan bahsetmiştim sizlere, bu da bir Seo tekniği idi. Backlink, başka sitelerde kendi sitenizin linkinin olması durumudur. Bu linkler anasayfada bulunan linkleri de olabilir, yorum kısmında bulunan linkler de olabilir.

Başka sitelerde ne kadar çok backlinkiniz varsa Google tarafından o kadar çok değerli görülür siteniz. Google mantık olarak,başka sitelerde linki varsa bu site kalitelidir diye düşünüyor. Böylelikle sitenizin aramalarda üst sıralarda çıkmanızı sağlıyor ve ziyaretçi toplamanıza yardımcı oluyor.

Şimdi backlink nasıl verilir onu anlatayım detaylı bir şekilde. Bir çok sitede yorum yazmak için isim, mail adresi, web site ve yorum kısımları bulunmaktadır. Burada web site kısmını doldurmak zorunlu değil tabi ki ama backlink kazanmak için oraya da site adresinizi yazmalısınız.

Yorumlar onay gerektirmiyorsa 1 yorum yazarak 1 backlink kazanmış olursunuz. Eğer onaylanması gerekiyorsa site yöneticisi yorumunuzu onayladıktan sonra 1 backlinkiniz olur. 

 
Blog sitelerinin bir çoğunda ise bazı seçenekler vardır yorum yapmak için. Open id, google hesabı, adı/url gibi. Burada ise adı/url seçeneğini seçerek isim ve web site adresinizi girebilir ve yorumunuzu yapabilirsiniz.

Anasayfaya eklenen linkler, o sitede kaç adet yazı veya video vb. paylaşım varsa o kadar backlink sağlar. Örnek vermek gerekirse, bir sitede 100 adet yazı olsun ve o sitenin her hangi bir köşesine kendi sitenizin linkini yerleştirmiş olun. Bu size 100 tane backlink sağlar. 
Seo yöntemleri açısından karlı bir iş. Tabi başka bir sitenin anasayfasına linkinizi ekleyebilmeniz için o sitenin sahibi tanıdık olmalı veya size ait olmalıdır. Bir çok kişi bunun için link dönüşümü yapmaktadırlar. 
Yani iki kişi düşünün, birbirinin web sitelerine diğerinin linkini ekliyorlar ve böylelikle iki kişinin de backlink sayısı artıyor. Ayrıca linkinizi ekleyeceğiniz sitelerin içeriği, sizin sitenizin içeriği ile benzer olmalıdır Seo teknikleri gereği. 

Yani sizin bir oyun siteniz varsa ve mp3 sitesine linkinizi verirseniz, oradan backlink sağlamaya kalkarsanız siteniz için pek iyi olmayabilir.

Buna da dikkat edin diyorum ve Google’da aramalarda üst sıralara çıkmak için bu tavisyelerimi göz ardı etmeyin. Unutmayın backlink konusunun devamı da var ve onu da bir kaç gün içerisinde bolubeyinin sitesinde bulabileceksiniz…