Organik Backlink kazanma yolları nedir?

           Blog sitenizin Google tarafından spam olarak kabul edilmemesi açısından, backlink kazanmanız önemlidir. Ancak otomatik backlink sitelerine inanmayın, güvenmeyin. 

Google Spam Takımı başkanı Matt Cutts, yaptığı bir konuşmada, backlink kazanmakla ilgili bazı önemli ipuçları vermiştir. 

Organik Backlink nedir?

Bunu tıpkı organik sebze ve meyveler gibi düşünebilirsiniz. Biz doğasında yetişen sebze ve meyvelere "organik", yani "doğal" deriz. İşte backlinkler de aynen böyledir. 


Bazen içeriğiniz öyle çok beğenilir ki, bir yerde paylaşılır ve backlink kazanırsınız. 

Çekişme : Çoğunluk belli bir fikirde olduğunda, siz eğer tam zıt düşünüyorsanız, bunu mutlaka ayrıntılarıyla blogunuzda anlatın. Ancak rol yapmayın. Gerçekten mantıklı olan düşüncelerinizi paylaşın. İnanın, bazen bir yazı bile sosyal medyada patlama yaratabilir. 

Deneyler : Ürünler hakkında deneyler yapın ve bunları blogunuzda paylaşın, veya bir şeyin nasıl yapıldığını öğrenin ve bunu adım adım anlatın. Bu size yıllar boyu organik backlink kazandırabilir. Hem de yazma isteğinizi arttırır. Çünkü bilgiyi paylaşmak güzeldir. 

Videolar : Özgün video çekmek zor bir iştir. Diksiyon, anlatım ve bilgi gerektirir. Eğer bunlar sizde varsa, biraz vakit harcayarak, biraz emek sarfederek çok kaliteli içerikler yaratabilir ve blogunuzun başka sayfalarda paylaşılarak organik backlinkler almasını sağlayabilirsiniz. 

Soru Cevap : Blogunuzu bir foruma çevirmeyi hiç düşündünüz mü? Blogunuzun bir yerinde kullanıcılardan gelen sorulara cevap vererek, önemli bir adım atabilirsiniz. Ancak kısa cevaplar vermeyin. Cevaplarınız olabildiğince ayrıntılı olsun.