Google Adsense'e kabul edilme yolları

           Blog sitelerinin %90'ı Adsense başvurularına red cevabı alıyoyorlar. Adsense'den kabul almak için kesin bir yöntem yoktur, ancak bazı ipuçlarından yararlanabilirsiniz. 
 
Bunları bir bir uyguladığınızda kabul almaya biraz daha yaklaşırsınız. Google Adsense sizi reddettiğinde, sebebini de mail olarak size yollar. 
 
Bu sebep de işinize çok yarayabilir ve direkt olarak bu sorunu ortadan kaldırmaya yoğunlaşabilirsiniz.

İşte size verebileceğimiz bazı ipuçları :
1) Blogunuz sade ve profesyonel olsun. Blogunuzu hareketli, rengarenk, kayan yazılarla doldurmayın. Okuyucu hiçbir şeyden rahatsızlık duymadan yazıları okuyabilmelidir. 
 
2) Google'ı ve kullanıcılarınızı sade ve güzel temanızla etkileyin.

3) Menü bir sitenin can damarıdır. Blogunuzdaki menünün kullanıcı dostu olmasına ve yerli yerinde olmasına özen gösterin.

4) Sidebar denen sağ veya sol taraftaki kısmı fazla doldurmayın. Popüler yazılar, kategoriler gibi yalnızca gerekli şeyleri koyun.

5) Başka web sitelerinden içerik kopyalamaktan sakının. Google buna çok dikkat eder ve bunu kontrol etmek Google için çocuk oyuncağıdır. İçeriğiniz kendinize ait ve kaliteli olmalıdır.

6) Başvurmak için acele etmeyin. Önce ziyaretçi sayınız biraz artsın, içerikleriniz çoğalsın. Daha sonra Google Adsense'e başvurun.

7) Telif hakkı olan resimlerden, videolardan ve diğer içeriklerden uzan durun.

8) Ne çok uzun ne de çok kısa yazın. Bir yazı için ortalama 400-500 karakter uzunluk iyidir. Unutmayın, bilgisayarlar için değil, insanlar okusun diye yazıyorsunuz.

9) Google Adsense'e kabul edilmek istiyorsanız, başka bir yerden reklam almayın. Bu kullanım politikalarına aykırıdır.

10) Bu sayfadan blog dilinizin Adsense'in desteklediği diller arasında olup olmadığını kontrol edin.

11) Google'a ciddi bir blog yazarı olduğunuzu göstermek istiyorsanız, özel alan adı kullanın. Bunun maliyeti oldukça düşüktür.

12) İçeriklerinizin aile içeriği olmasına dikkat edin. Yani sadece yetişkinlere özel içerik, pornografi, küfür vs. kullanmayın.

13) Bir yazıda çok fazla resim kullanmayın.

14) Blogunuz için bir Google Plus hesabı açın veya var olan hesabınızı kullanın. Bu hem backlink almanıza yardımcı olur, hem de Adsense'e kabul edilmenizi kolaylaştırır.

15) Bir site haritası kullanın. Site haritanızı Google Webmaster Tools'a yüklemeyi unutmayın.

16) Blogunuza en az haftada iki kez yazı ekleyin.

17) Blogunuzun mobil cihazlarda da çalışabiliyor olmasına dikkat edin.

Google Adsense'e en kısa zamanda kabul edilmeniz dileğiyle...