Blog ziyaretçi sayısını arttırmak


        Blogger kullanan herkes ziyaretçi sayısının artmasını hayal eder. Çok ziyaretçisi olan da yapar bunu, yeni blog açmış olan da. İşte bunu sağlamanın 9 ipucu aşağıda yer almaktadır:

1) Sık sık yazın : Ziyaretçi ve takipçi sayısını arttırmanın en önemli yolu düzenli olarak yazmaktan geçer. Ancak sırf yazmak için kopya içerik kullanmayın. Tüm yazılarınız sizin kaleminizden (klavyenizden) çıkmış olsun. 

Hatta yazıları yayınlama saatinin bile düzenli olmasına özen gösterin. Yazı konusu bulmakta zorlanıyorsanız, diğer blogları inceleyerek aklınıza yeni fikirler gelmesini sağlayabilirsiniz. 

İçerikleriniz değerli ve yararlı olmalıdır. Örneğin siz bir siteye girdiğinizde, ilginizi çekmeyen birşeyi okur musunuz? Hayır. O zaman bunu düşünerek yazmalısınız.

2) Arama motorlarına kaydettirin : Blogunuzu Google, Yahoo gibi popüler arama motorlarına mutlaka eklemelisiniz. Çünkü ziyaretçilerin büyük çoğunluğu arama motorlarından gelecektir. 

Sitenizi kaydettirdiğinizde, arama motoru botları sitenize gelip içeriğinizi alır. Ancak bu, içeriklerinizin en üst sıralarda görüneceği anlamına gelmez. Ancak en azından alt sıralarda olsa bile tıklanma ihtimali olur.

3) İç bağlantılar kurun : Sitenizdeki içerikler birbirine güçlü bir şekilde bağlı olmalıdır. Örneğin bir yazı yazdınız ve yazının içinde diğer yazılarınıza ait bilgiler, kelimeler bulunmakta. Bunlara sitenizden link vermek seo açısından fayda sağlayacaktır.

4) Yorumların gücünden yararlanın : Yazılarınıza yorum yapılması önemlidir. Yorum yapıldığında cevap vermeyi ihtimal etmeyin. Çünkü bu, ziyaretçilerinize değer verdiğiniz anlamına gelir ve sitenizin interaktifliği artar, hatta zamanla düşüncelerin paylaşıldığı bir platform haline gelebilir.

5) Etiket kullanın : Yazdığınız her yazıya birden fazla etiket eklemek biraz zamanınızı alabilir, ancak çok gereklidir. Çünkü arama motorları etiketlere dikkat ederler. Etiketlerinizin mutlaka yazınızla ilgili olması gerekmektedir, yoksa sahtekar durumuna düşebilirsiniz.

6) Sosyal imleme sitelerini kullanın : Yazdığınız yazıları Pinterest, Digg, Reddit gibi sosyal imleme sitelerine ekleyebilirsiniz. Bu da trafiğinizi arttıran bir yöntemdir.

7) Seo'yu ihmal etmeyin : Seo'nun Türkçe açılımı "Arama motoru optimizasyonu"dur. Seo'nun bir çok kriteri vardır ve her biri ayrı ayrı önemlidir. Bu başlı başına önemli bir konu olduğu için, bunu başka bir yazımda ayrıntılı olarak anlatacağım.

8) Resim ekleyin : Yazılarınıza resim eklemek hem görsel açıdan blogunuzu zenginleştirir, hem de görsel arama motorları aracılığıyla sitenize ziyaretçi akışı sağlar. Resim eklerken mutlaka resimlere başlık verin. Bunu HTML'de alt kodu ile yapabilirsiniz.

9) Sitenizi diğer sitelere ekleyin : Blogunuzun tanıtımını, forum sitelerinde, dizinlerde mutlaka yapın. Bu size ziyaretçi getirecektir. Ayrıca backlink kazandırabilir.