Blog yazısı yazmak için 5 değerli ipucu

+
          Blog yazısı yazmak aslında sanıldığı kadar kolay iş değildir. İçeriklerin değerli sayılabilmesini, okuyucularınızın çok olmasını ve farklı olmayı istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını dikkate almalısınız:

1) Tutarlı olun : Okuyucularınız ve Google sizden düzenli olarak yazmanızı bekler. Bu nedenle haftada en az iki, hatta üç kez yazmalısınız. Önce haftada 1 ile başlayın, sonra yavaş yavaş bunu arttırın. 

Eğer bir günde çok fazla yazı yazmak içinizden geliyorsa, bunları yazın, ancak taslak olarak saklayın ve düzenli olarak yayınlayın. Google kendini yenileyen siteleri sever.

2) Güncel olun : Hangi konuda yazıyorsanız, o konuda makaleler, gazete yazıları okuyun, seminerlere katılın. Veya en basitinden, o konuda yeni bir şey öğrendiğinizde bunu blogunuzda paylaşın.

3) Sıkıcı olmamaya çalışın : İnsanların yazınızı okurken yarıda bırakıp çıkmalarını istemiyorsanız, yazılarınızı ilgi çekici kılmalısınız. Yazılarınızın her cümlesi merak uyandırmalı, ki okuyucu sonuna kadar okuyabilsin. 

Yazıları eğlenceli hale getirmek için arada laf oyunları yapabilir veya biraz mizah katabilirsiniz. Gereksiz ve sıkıcı olan cümleleri yazınızdan çıkarın.

4) Kısa ve öz olun : Yazılarınızın ana fikrini kısa cümlelerle vermeye çalışın. Çünkü kullanıcılar aradıkları bilgiye kolaylıkla ulaşmak isterler. 

Eğer ulaşamazlarsa sitenizden gerisin geri çıkarak rakip sitelerinize yol alabilirler. Ayrıca araştırmalara göre, kısa paragrafların kullanıcılarda güven duygusu oluşturduğu ve daha inandırıcı olduğu kanıtlanmıştır. 

Eğer yazınızda bazı önemli noktalar varsa, bunları renklendirerek veya kalın/altı çizili yaparak belirtebilirsiniz. Ayrıca yazılarınızda resim kullanmak kullanıcının okumaya ara vermesini sağlar ve böylelikle okumaktan sıkılmasını önler.

5) Kontrol edin : Yazım hatalarınızı kontrol edin, çünkü eğer kelimeleri yanlış yazdıysanız, yanlış anlaşılmalara sebep olabilir ve emeğinizin karşılığını alamayabilirsiniz.