Blog sayfa İle para kazanmak

            Blog yazarak para kazanabilmek mümkün. Ama elbette kolay değil. Daha önce bir çoğunuz bunu duymuştur. Evet, hayatlarındaki mesleği sadece blog yazmak olan insanlar var. Peki bu aşamaya nasıl geldiler? 

İşte bunun yollarından bazılarını bu yazıda bulabileceksiniz.
 
Aylık Reklamlar : Blogunuzda reklam alanları açarak bu alanları satabilirsiniz. Başka insanlar bu alanlara kendi sitelerinin veya ürünlerinin reklamını verirler ve size aylık bir ücret öderler. Tabii ki, insanların sitenize reklam vermeleri için sitenizin ziyaretçisinin bol olması gereklidir.

Tık Başına Kazanç : Bu yöntemde, sitenize koyduğunuz reklamlara her tıklandığında belli bir ücret alırsınız. Buna örnek olarak Google Adsense'i gösterebiliriz. Bu şekilde ödeme almak için, Google Adsense hesabınızın olması ve oradan reklam almanız gerekmektedir.

Linkten Kazanç : Blogunuzda bir link verdiğinizde adf.ly gibi bir siteden bu linki kısaltarak her tık başına para kazanmanız mümkündür. Ancak siz de diğer sitelerde bu durumla karşılaşmış ve sinir olmuş olabilirsiniz. Bu yöntem ziyaretçileri blogunuzdan uzaklaştırabilir.

Bağış : Paypal hesabınız varsa sitenizin bir yerine "Bağış Yap" butonu koyabilirsiniz. Böylelikle size yapılan bağışlar paypal hesabınıza gelir. Ancak bu pek işe yarayan bir yöntem değildir. Çünkü kimse durduk yere bir blog yazarına bağış yapmak istemez.

Üyelik Paketleri : Eğer wordpress kullanıyorsanız, bir üyelik sistemi yapabilir ve üye olurken belli ücretlendirmeler yapabilirsiniz. Ancak üyelerin para vererek üye olmalarını sağlamak için, onlara çok önemli ve hiçbir yerde bedavaya bulamayacakları bir şey vaad etmelisiniz.

Ürün Satışı : Sitenizden ürünlerin tanıtımını yaparak satışını sağlayabilirsiniz.