Blog konusu bulmak


         Öncelikle kendinize "Neden blog yazmak istiyorum?" sorusunu sormalısınız. Bunun bir çok cevabı olabilir. Eğlenmek için mi? Para kazanmak için mi? Düşüncelerinizi aktarmak için mi? Stratejinizi bu soru doğrultusunda belirlemelisiniz. 

Eğer sadece eğlence için blog açmak istiyorsanız, o zaman üzerinde düşünmekten ve yazmaktan zevk alacağınız bir konu seçmelisiniz. İnsanların çoğu bu işe kişisel bloglarla başlamıştır. 

Kişisel bloglarda, kişiler düşüncelerini, duygularını ve günlük yaşantılarından kesitleri paylaşır, yani bir nevi günlük gibidir. Veya hobiniz ile ilgili bir blog açabilirsiniz. 

Örneğin tenisi çok seviyorsanız, tenis ile ilgili sevdiğiniz şeyleri paylaştığınız bir sayfanız olabilir. Bu durumda tenis seven diğer insanlarla da tanışma fırsatı elde edersiniz. 

Eğlence amaçlı blog açıyorsanız ve para kazanma hedefiniz yoksa, her konuda yazabilirsiniz. Eğer bir işiniz varsa ve bu iş ile ilgili tanıtım yapmak istiyorsanız, bunun için bir blog açabilirsiniz. Bu blog kişisel bir blogtan çok daha farklı olacaktır. 

İş için genellikle iki tip blog açılır. Birinde, firmalar yeni ürünlerini tanıtırlar, kampanyaları haber verirler. Diğerinde ise şirket detaylı olarak anlatılır.

Ayrıca bazı şirketler, bloglarında bilgi birikimlerini aktarırlar. Bu da uzman kişiler tarafından yapıldığı için, insanlara faydalı olmaktadır. 

Eğer para kazanmak için blog açmak istiyorsanız, büyük çoğunluktan birisiniz ve işiniz zor demektir. Çünkü birçok insan para kazanmak için blog açar. 

Bu da rakibinizin çok fazla olduğu anlamına gelir. Bu amacı gerçekleştirebilmek için, kişisel veya kurumsal bir blogtan çok daha farklı bir bakış açısıyla olaya yaklaşmanız gerekir. 

Öncelikle kendinize bir konu belirlemelisiniz. Bu konu insanlar tarafından arama motorlarında aratılan bir konu olmalı ve elbette hakkında bir şeyler yazacak kadar bilgi sahibi olmalısınız. 

"Neden blog yazmak istiyorum?" sorusu, bu şekilde "Blog konusu ne olmalı?" sorusunu da cevaplamış olur. Blog konusu tamamen sizin yaklaşımınıza bağlıdır.