Bilişim suçlarında belgelenmiş örnek davalar

 
              En yüksek derecede ortaya çıkarılmış bilgisayar suçu 1970'de başlayıp üç yıl süren bir dönemde işlendi. Union Dime Saving Bankası New York Park Avenue şubesi baş kasiyeri 1.500.000 doların üzerinde yekünle yüzlerce hesabı zimmetine geçirdi.

1983'te, 19 yaşında bir Los Angeles, California Üniversitesi öğrencisi kendisine ait bir kişisel bilgisayarı kullanarak ABD Savunma Bakanlığı uluslararası iletişim sistemine girdi.

26 Mart 1999'da Melissa solucanı bir mağdurun bilgisayarında bir belgeye bulaştı, ardından belgeyi ve kopyalanmış virüsü otomatik olarak eposta yoluyla bu belgeyi açan diğer kişilere gönderdi.

Şubat 2000'de Mafiaboy takma adını kullanan bir kişi yüksek kazançlı, Yahoo, Amazon.com, Dell, Inc, E*TRADE, eBay ve CNN gibi sitelerine yönelik bir hizmet dışı bırakma saldırısı yapmaya başladı. Stanford Üniversitesi ve Santa Barbara California Üniversitesinde ki zombileştirilmiş yaklaşık elli bilgisayar DDoS ataklarında istekler göndermeye başladı. 

3 Ağustos 2000'de Kanada Federal Savcısı Mafiaboy' u 54 kez değişik bilgisayarlara yetkisiz erişimden ve ayrıca 10 kez saldırılarında bilgilere zarar vermiş olmaktan suçladı.

Rus İş Ağı (RBN) 2006'da bir İnternet sitesi kaydı aldı. Başlangıçta her hareketi yasaldı. 

Ancak kısa süre sonra kurucularının daha kazançlı yasa dışı hareketlere ev sahipliği yaptığı ve müşterilerinin bilgilerini suçlulara satmakta olduğu anlaşıldı. RBN, Verisign tarafından kötülerin en kötüsü olarak tanımlandı. 

Her türlü suçluya ve yanlış davranışlara ağ barındırma hizmeti sunuyor bir yıl içinde 150.000.000 dolar kazanıyordu.

2 Mart 2010'da İspanyol soruşturmacılar, üç kişiyi Dünya çapındaki 13.000.000 bilgisayara bulaşmaktan tutukladılar. 

Soruşturmacıların açıkladığına göre "Botnet" içinde kişisel bilgisayarlar da olmak üzere Fortune 1000 şirketlerinin yarısından fazlası ve 40'dan fazla büyük banka bilgisayarlarının içine bulaştı.